Food for Life

Food for Life Nederland

Food for Life in Rotterdam

In 2014 zijn we gestart met gratis maaltijden te verstrekken, aan de Kruiskade park-Rotterdam, een keer per maand. Honderden bezoekers kwamen langs. Food For Life biedt vegetarische voedselhulp om mensen met verschillende achtergronden te steunen. Als spirituele organisatie tracht ISKCON Rotterdam dit te bereiken door een gratis 100% plantaardige maaltijd aan te bieden.

Om een vreedzame samenleving te creëren, moet eerst het geweld in ons eigen hart opgelost worden. Het vermijden van dierlijke producten is een essentiële stap in deze richting en een natuurlijke manier om het lichaam te voeden.

Voedselhulp tijden corona

In 2019 hebben we ons verplaatst naar de Schiekade 99-C in Rotterdam. In maart 2020, vanwegen de corona-lockdown, konden we geen bezoekers meer aan de deur ontvangen. We hebben wel elke week gekookt voor 100 personen tot de lockdown in juni werd opgeheven. Het voedsel werd aan de deur opgehaald en verspreid door Groenten Zonder Grenzen-Rotterdam.

Food for Life in Amsterdam

Sinds september 2020 is Food for Life ook in Amsterdam weer opgestart, na een pauze van een jaar of 10. Vroeger stonden we elke maandag met onze grote bakfiets achter de Beurs van Berlage, waar een vaste groep studenten en mensen uit de rosse buurt ons steevast wist te vinden voor een praatje, een voedzame warme maaltijd en een gezellig muziekje. Maar ook veel toevallge voorbijgangers, zakenmensen, en toeristen die de Hare Krishna uit hun eigen land kenden waren veelgeziene gasten. Voor velen was dit indertijd een eerste laagdrempelige kennismaking met vegetarisch of veganistisch eten.

Het uitdelen van de maaltijden vindt nu plaats in het Vondelpark, nabij het Picasso-standbeeld. We staan daar iedere maandagavond voor je klaar met een verse vegetarische of veganistische maaltijd. Houdt wel even de berichtgeving op onze Facebook-pagina in de gaten, want als het weer slecht is, kan het zijn dat een Food for Life-evenement niet doorgaat of ergens anders plaatsvindt.